BOIX Q-1530

Q-1530 е најновата иновација за сите клиенти кои сакаат флексибилна, силна и функционална машина. Развиена е со употреба на комплети кои овозможуваат лесна промена на типот на кутијата за склопување. Q-1530 има 6 брзини, што додава можноста за работа со средна брзина да се прилагоди на вашите вистински потреби за производство. Истата е дизајнирана да произведува од 400 кутии на час до 1800 кутии на час. Во споредба со другите машини од опсегот на Boix „Quality” има високо ниво на компатибилност помеѓу моделите со алатки и деловите за формирање се заменливи, што е и функционална предност и економичност.

ОСНОВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ:
Машината е развиена врз основа на оригиналната машина Q-1500. ПРОГРАМИРАЊЕ ПРЕКУ едноставен и лесен за употреба СЕНЗОРЕН ЕКРАН. Производството е зголемено за 20% повеќе од претходните верзии, склопување до 1800 кутии на час. Може да се поврзе со комплет за далечински пристап (Boix Connect). Подобар пристап (резервоарот се наоѓа настрана, вадење на компресорот …).

РАБОТА: механичка, електрична и пневматска
СИСТЕМ ЗА ЛЕПЕЊЕ: термичко лепење, вбризгување на лепак.
ДИЗАЈН НА КУТИЈАТА: Plaform®, P-84®, Citrus Box, C-1, Big Ear, Open column
ПРОИЗВОДСТВО: од 400 до 1800 кутии на час.
ВКУПНА МОЌНОСТ: 6,6 Kw (W/O компресор).
НЕТО ТЕЖИНА: 1,500 Kg
ЕЛЕКТРИЧНО НАПОЈВУВАЊЕ: 380/220 V (3F+N+PE) – 50/60 Hz
ПРОМЕНА НА ГОЛЕМИНАТА: со стеги со навојни завртки и бројачи
ПРОМЕНА НА ГОЛЕМИНАТА (В ЧАСА): 10 до 15 мин приближно
ПРОМЕНА НА ДИЗАЈН (ВО ЧАСА): 20 до 40 мин приближно
РАБОТЕН ПРИТИСОК НА ВОЗДУХОТ: 7 BAR (7 kg/cm2)
ПОТРОШУВАЊЕ НА ВОЗДУХ: 400 литри во минута (инсталација на Plaform® кутии при 1800 кутии на час)
МАШИНСКА РАМКА: 4 mm челична плоча
ДИМЕНЗИИ НА МАШИНАТА: L:3425 mm.; A:1840 mm.; H:2175 mm