BOIX MCT-1/V

MCT1/V е целосно механичка машина која функционира како единствена машина и ви овозможува да: прилагодете ја секоја глава со различна големина на кутијата; прилагодете ја брзината со конвертор на фреквенција со автоматско надоместување на лепакот; формирате конусни и/или стандардни кутии; работите со комплети според потребното производство.

КОМПАКТНА МАШИНА, лесна за употреба и лесна за одржување. Автоматска и прилагодлива машина со две глави за составување на мали кутии или C-1 кутии. Целосно механичка машина. Овој модел се контролира автоматски за да се ОСИГУРА СОВРШЕНО ЛЕПЕЊЕ. Машината има единствен мотор кој ги придвижува главните движења, осигурувајќи дека двете глави се совршено синхронизирани.

РАБОТА: механичка, електрична и пневматска.
GLUE SYSTEM: термичко лепење, вбризгување на лепак
ДИЗАЈН НА КУТИЈАТА: Small C-1 кутии или рамни кутии (рамни тркалезни корпи))
ПРОИЗВОДСТВО: од 1800 до 3500 кутии на час 6 брзини на глава
ВКУПНА МОЌНОСТ: 7 Kw
НЕТО ТЕЖИНА: 1,010 Kg
ЕЛЕКТРИЧНО НАПОЈВУВАЊЕ: 380/220 V (3F+N+PE) – 50/60 Hz
ПРОМЕНА НА ГОЛЕМИНАТА: со стеги со навојни завртки и бројачи
ПРОМЕНА НА ГОЛЕМИНАТА (ВО ЧАСА): 15 мин приближно
ПРОМЕНА НА ДИЗАЈН (ВО ЧАСА): НЕМА
РАБОТЕН ПРИТИСОК НА ВОЗДУХОТ: 4,5 BAR (4,5 kg/cm2)
ПОТРОШУВАЊЕ НА ВОЗДУХ: 600 литра/минута
МАШИНСКА РАМКА: 10 mm челична плоча
ДИМЕНЗИИ НА МАШИНАТА: L:1720 mm.; A:1430 mm.; H:2020 mm